Show simple item record

dc.contributor.authorRothenberg, Elisabet
dc.date.accessioned2008-09-05T10:53:28Z
dc.date.available2008-09-05T10:53:28Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/17786
dc.descriptionDenna artikel har tidigare varit införd i tidskriften Nordisk Geriatrik 2008:1.en
dc.description.abstractSjukdomsrelaterad undernäring drabbar många sjuka äldre. Tillståndet kan obehandlat vara livshotande, leder till minskad funktion och livskvalitet samt ökad morbiditet och mortalitet. Evidensbasen för diagnostik och behandling har ökat kraftigt under senare år. Kunskapen om vad som bör göras är tillgänglig. Problemet är att denna inte är tillräckligt spridd. Det gäller slutenvården och i än högre utsträckning kommunal äldreomsorg. Att få tillstånd ett adekvat nutritionsomhändertagande i äldreomsorgen är en stor utmaning. Här vid behöver framförallt hemtjänsten uppmärksammas då allt fler sjuka äldre bor i ordinärt boende med hemtjänst. Samverkan mellan är av stor betydelse för att vårdkedjan skall fungera och nödvändig information överföras mellan vårdgivarna. Det finns också ett behov av tydliga riktlinjer för matens kvalitet då kosten utgör basen i nutritionsbehandlingen.en
dc.language.isosween
dc.relation.ispartofseriesTematiska rumen
dc.relation.ispartofseriesNäring och ätandeen
dc.subjectUndernäringen
dc.subjectÄldreen
dc.subjectMalnutritionen
dc.subjectAgeden
dc.titleSjukdomsrelaterad undernäring - äldreomsorgens utmaningen
dc.typeTexten
dc.type.sveparticle, other scientificen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record