Show simple item record

dc.contributor.authorJakobsson, Märta
dc.date.accessioned2008-11-28T09:40:57Z
dc.date.available2008-11-28T09:40:57Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/18770
dc.description.abstractPå Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg har nutritionsstatusen för förstagångsinsjuknade strokepatienter yngre än 70 år undersökts, från akutskedet till uppföljningen tre till fyra månader efter insjuknandet. Denna åldergrupp utgör 20% av alla strokepatienter. Omräknat till antal årligen insjuknade strokepatienter i Sverige innebär det ca 6000 personer. Stroke är därmed den vanligaste orsaken till funnktionshinder bland vuxna, vilket förutom mänskligt lidande, i sin tur leder till höga samhällskostnader. Studien visade att man kunde se tecken på undernäring hos några få patienter. Tecken på övervikt, förhöjda blodfettsvärden fanns både i akutskedet och vid uppföljningen, framför allt hos diabetespatienter.en
dc.language.isosween
dc.relation.ispartofseriesTematiska rumen
dc.relation.ispartofseriesNäring och ätandeen
dc.titleNutritionsstatus bland strokepatienter. Drabbas förstagångsinsjuknade strokepatienter (<70 år) av malnutrition? En kartläggning.en
dc.typeTexten
dc.type.sveparticle, other scientificen


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record