dc.contributor.author | Hillén, Sandra | |
dc.date.accessioned | 2010-08-18T12:39:38Z | |
dc.date.available | 2010-08-18T12:39:38Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.issn | 1653-7491 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/23188 | |
dc.description.abstract | Ett sunt tänkande kring mat ligger i tiden. Media fokuserar gärna på vad vi äter och
hur vi äter. Tv-program om hur vi bäst formar kroppen och om matlagning ligger på
bästa sändningstid. Artiklar i dagspressen om hur försäljningen av ekologiska livsmedel
ökar varvas med larmrapporter om överviktiga barn och ungdomar och om hur vissa
livsmedel riskerar att göra oss sjuka. Vi vill gärna kunna lita på att maten vi köper med
oss hem från affären är säker för oss att äta. Samtidigt vill många av oss att den ska vara
framställd på ett sätt som inte utsätter naturen, djuren och miljön i stort för onödiga
skador. Vi vuxna ser det som en rättighet att få njuta av en god och sund måltid samtidigt
som vi fyller på energireserverna. Tanken med projektet ”Hållbara måltider” är
att det ska vara en rättighet för barnen också. Visionen är att maten som barnen äter i
skolan både skall vara god och bestå av råvaror som är bra för barnens hälsa och bra för
miljön. En lugn och trivsam skolrestaurang där måltiderna blir lustfyllda hör också till
visionen. Mat fyller en social funktion, att äta ihop för människor samman. | sv |
dc.format.extent | 38 s | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.relation.ispartofseries | CFK-rapport | sv |
dc.relation.ispartofseries | 2005:03 | sv |
dc.title | Maten och skolan - ett hållbart tänkande | sv |
dc.type | Text | sv |
dc.type.svep | report | sv |
dc.contributor.organization | Centrum för konsumentvetenskap | sv |