Show simple item record

dc.contributor.authorHillén, Sandra
dc.date.accessioned2010-08-18T12:39:38Z
dc.date.available2010-08-18T12:39:38Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.issn1653-7491
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/23188
dc.description.abstractEtt sunt tänkande kring mat ligger i tiden. Media fokuserar gärna på vad vi äter och hur vi äter. Tv-program om hur vi bäst formar kroppen och om matlagning ligger på bästa sändningstid. Artiklar i dagspressen om hur försäljningen av ekologiska livsmedel ökar varvas med larmrapporter om överviktiga barn och ungdomar och om hur vissa livsmedel riskerar att göra oss sjuka. Vi vill gärna kunna lita på att maten vi köper med oss hem från affären är säker för oss att äta. Samtidigt vill många av oss att den ska vara framställd på ett sätt som inte utsätter naturen, djuren och miljön i stort för onödiga skador. Vi vuxna ser det som en rättighet att få njuta av en god och sund måltid samtidigt som vi fyller på energireserverna. Tanken med projektet ”Hållbara måltider” är att det ska vara en rättighet för barnen också. Visionen är att maten som barnen äter i skolan både skall vara god och bestå av råvaror som är bra för barnens hälsa och bra för miljön. En lugn och trivsam skolrestaurang där måltiderna blir lustfyllda hör också till visionen. Mat fyller en social funktion, att äta ihop för människor samman.sv
dc.format.extent38 ssv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesCFK-rapportsv
dc.relation.ispartofseries2005:03sv
dc.titleMaten och skolan - ett hållbart tänkandesv
dc.typeTextsv
dc.type.svepreportsv
dc.contributor.organizationCentrum för konsumentvetenskapsv


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record