Allting är relativt och kossor är blommiga - En kvantitativ studie om miljöaspekten påverkar några konsumenters val av kött
Abstract
En kvantitativ studie om miljöaspekten påverkar några konsumenters val av kött handlar om hur köttkonsumtionen har utvecklats under människans historia till vad den är idag. För att därefter koppla samman dagens köttkonsumtion med den miljöpåverkan som den innebär. Uppsatsen behandlar också hur olika faktorer kan inverka på människors beslut och vanor. Syftet med uppsatsen var att undersöka huruvida miljöaspekten påverkar konsumenters val av kött samt om det finns en tendens eller vilja att förändra sin konsumtion och i så fall om miljöaspekten även där är en påverkande faktor. Men hjälp av en enkätstudie involverande 100 respondenter från tre olika livsmedelsbutiker i Göteborg med omnejd kunde frågeställningar besvaras och därigenom syftet. Den slutsats som gick att dra var att respondenterna inte lät miljöskäl påverka deras konsumtionsval i någon större omfattning idag, samt att respondenternas konsumtion utav kött låg över genomsnittet. Det framgick dock att miljöskäl hade större påverkan av den framtida förändringen av respondenternas köttkonsumtion.
Degree
Student essay
View/ Open
Date
2011-02-18Author
Eklund, Anna
Gustafsson, Mikaela
Keywords
Köttkonsumtion
Hållbarutveckling
Kostekonomi
Konsumentpåverkan
Miljöpåverkan
Series/Report no.
Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap 180 hp
2009
Language
swe