dc.contributor.author | Hildebrand, Jessica | |
dc.contributor.author | Lindgren, Yvonne | |
dc.date.accessioned | 2011-03-02T12:18:12Z | |
dc.date.available | 2011-03-02T12:18:12Z | |
dc.date.issued | 2011-03-02 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/24776 | |
dc.description.abstract | Som en pilotstudie för Göteborgs miljöförvaltning har vi undersökt ett förenklat sätt att do-kumentera egenkontrollens kritiska styrpunkter enligt HACCP (”Hazard Analysis Critical Control Point”) -principerna för säkrare livsmedelshantering utifrån lagstiftningen som trädde i kraft 2006. Det sätt vi har studerat utgår ifrån Food Standard Agency, Englands motsvarig-het till Livsmedelsverket, sätt att dokumentera i handlingen ”Safe food better business”.
I undersökningen lämnades blanketter ut till fyra offentliga måltidsverksamheter i två av Gö-teborgs stadsdelsnämnder. Dessa blanketter har sedan fyllts i av berörd personal under två veckor i samband med att de har använt sitt befintliga egenkontrollprogram för säkrare livs-medelshantering. Efter dessa två veckor har vi sedan intervjuat personalen i måltidsverksam-heterna som fyllt i den dagliga dokumentationen på de blanketter vi lämnat ut, samt dess an-svariga för kostenheten för att få reda på deras tanker och åsikter om detta sätt att dokumente-ra kritiska styrpunkter i sin livsmedelhantering. Personalen har varit positiva till den förenk-lade modellen av dokumentationen. | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.relation.ispartofseries | Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap 180 hp | sv |
dc.relation.ispartofseries | 2008 | sv |
dc.subject | egenkontroll | sv |
dc.subject | förenklad daglig dokumentation | sv |
dc.subject | måltidsverksamhet | sv |
dc.title | Daglig dokumentation för säker livsmedelshantering - En pilotstudie för miljöförvaltningen | sv |
dc.type | Text | |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | |
dc.type.uppsok | M2 | |
dc.contributor.department | University of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Science | eng |
dc.contributor.department | Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap | swe |
dc.type.degree | Student essay | |