Show simple item record

dc.contributor.authorAxelsson, Linda
dc.contributor.authorTolentino Jonsson, Charlotte
dc.date.accessioned2011-03-02T14:25:32Z
dc.date.available2011-03-02T14:25:32Z
dc.date.issued2011-03-02
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/24794
dc.description.abstractBland den vuxna befolkningen i Sverige har livsstilen försämrats avsevärt vilket har bidragit till att det hälsofrämjande arbetet fått en allt större roll i samhället. Ett led i detta arbete är att undersöka hälsan för att kartlägga om man som individ är i behov av att förändra sin livsstil för att inte drabbas utav ohälsa. En metod för att undersöka hälsan är genom hälsoprofilbedömning. Syftet med denna studie var att undersöka upplevelsen av och inställningen till metoden hälsoprofilbedömning bland medarbetare som genomgått den samt undersöka om metoden kan påverka individen till eventuella livsstilsförändringar. Resultatet i studien grundar sig på en kvalitativ undersökning där tre fokusgruppsintervjuer genomfördes på tre olika företag i Västsverige. Resultatet visade på att metoden hälsoprofilbedömning upplevs som främst positiv där hälsoprofilbedömarens utförande spelade en stor roll i om upplevelsen blev positiv eller negativ. Vidare visade resultatet att metoden tycks kunna påverka till livsstilsförändring, likväl som den inte behöver göra det. Andra orsaker till livsstilsförändring förslås vara företagens egna friskvårdssatsningar eller påverkan av den omgivande miljön och den sociala normen.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKost- & friskvårdsprogrammet, 180hpsv
dc.relation.ispartofseries2008sv
dc.subjecthälsoprofilbedömningsv
dc.subjectlivsstilsförändringsv
dc.subjecthälsofrämjande arbetesv
dc.subjecthälsotestsv
dc.titleHälsoprofilbedömning – Hur upplevs metoden och kan den påverka till livsstilsförändring? En studie gjord på tre fokusgruppersv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record