dc.contributor.author | Olofsson, Mats | |
dc.date.accessioned | 2011-03-09T14:31:14Z | |
dc.date.available | 2011-03-09T14:31:14Z | |
dc.date.issued | 2011-03-09 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/24898 | |
dc.description.abstract | Syftet med examensarbetet har varit att få en inblick i de manliga restaurangägarnas syn på
ledarskap och jämställdhet, samt hur de arbetar med frågor kring ämnet. Fyra manliga
restaurangägare valdes ut strategiskt för kvalitativa intervjuer. En analys av det empiriska
materialet gjordes for att hitta likheter i restaurangägarnas svar. Resultatet som baserar sig på
restaurangägarnas åsikter och erfarenheter av ledarskap och jämställdhet, är att det ska vara
kunskap och inte kön som är avgörande för tillsättandet av chefer och ledare. Trots dessa
åsikter är det ingen av restaurangägarna som arbetar aktivt med jämställdhetsarbete, men flera
ser sig som ledande inom jämställdhet. | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.relation.ispartofseries | Restaurangmanagerprogrammet I20 poäng | sv |
dc.relation.ispartofseries | 2007 | sv |
dc.subject | hierarki | sv |
dc.subject | jämställdhet | sv |
dc.subject | ledarskap | sv |
dc.title | "Ledande på jämställdhet" - En intervjustudie med manliga restaurangägare | sv |
dc.type | Text | |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | |
dc.type.uppsok | M2 | |
dc.contributor.department | University of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Science | eng |
dc.contributor.department | Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap | swe |
dc.type.degree | Student essay | |