Kökspersonalens medvetenhet kring faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten
Abstract
Det finns många faktorer som påverkar den offentliga skolmåltidsverksamheten. Råvaror, mat och hälsa, lokaler och utrustning, produktionsmetoder och produktionssystem, matsedelspla-nering, service, organisation och organisering samt lagar och regler är några faktorer som på-verkar dessa verksamheter. Påverkan sker både på kökspersonalens arbetsvillkor och också på sättet att organisera måltidsverksamhetens drift. Denna studie syftar till att undersöka köks-personalens medvetenhet kring ovannämnda faktorer. För detta ändamål har en kvalitativ undersökning gjorts med hjälp av telefonintervjuer. Sammanlagt intervjuades fem skolköks-medarbetare. Resultatet av intervjuerna antyder att kökspersonalen kan ha en bristande med-vetenhet kring faktorer som påverkar skolmåltidsverksamheterna, detta kan eventuellt be-gränsa måltidsverksamheterna till att utvecklas på ett effektivt sätt.
Degree
Student essay
View/ Open
Date
2012-10-03Author
Smoler, Abraham
Keywords
Skolmåltidsverksamhet
medvetenhet
faktorer
påverkan
kökspersonal
Series/Report no.
Kostekonomprogram med inriktning mot ledarskap
VT 2011
Language
swe