Show simple item record

dc.contributor.authorPersson, Frida
dc.contributor.authorSvensson, Elin
dc.date.accessioned2012-10-12T13:33:23Z
dc.date.available2012-10-12T13:33:23Z
dc.date.issued2012-10-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/30646
dc.description.abstractI bakgrunden presenteras olika definitioner på våra val av begreppen kost, mat och hälsa. Andra områden som tas upp är hur folkhälsan förhåller sig i Sverige och vad ämnesintegrerad undervisning kan leda till i utvecklingssyfte för elever. Den nuvarande kursplanen, Lpo 94, och den nya kursplanen, Lgr 11, presenteras för hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa och hur de behandlar kost, mat och hälsa. Syftet är dels att undersöka hur lärare i hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa diskuterar om sin egen och andras undervisning om kost och hälsa men också undersöka om det finns något samarbete mellan dessa två ämnen. Den metod som används för att besvara syftet är kvalitativa intervjuer med åtta verksamma lärare, fyra i vartdera ämne. I resultatet presenteras svaren på våra intervjufrågor som är indelade i fyra olika teman där det viktigaste av lärarnas svar sammanställs och kommenteras. Somliga frågor är utformade i tabellform för att lättare kunna se och urskilja svaren. Resultatet visar att lärarna i de båda ämnen, undervisar om de fysiologiska aspekterna kring kost och hälsa som exempelvis näringslära. Ingen av lärarna som deltar i undersökningen samarbetar men de anser att ett samarbete kan leda till att eleverna förstår sambandet bättre mellan de båda ämnen samt att de får en djupare kunskap.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesLärarprogrammet med inriktning hem- och konsumentkunskapsv
dc.relation.ispartofseriesVT 2011sv
dc.subjectUndervisningsv
dc.subjectämnesintegrerad undervisningsv
dc.titleAtt undervisa om kost och hälsa, eller om mat och hälsa?sv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record