Show simple item record

dc.contributor.authorHeinermark, Niklas
dc.contributor.authorLundqvist, Dennis
dc.date.accessioned2012-10-23T12:29:03Z
dc.date.available2012-10-23T12:29:03Z
dc.date.issued2012-10-23
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/30698
dc.description.abstractDet finns idag många studier och mycket forskning som behandlar ämnet livsmedelssvinn på olika sätt. Jobbet mot svinn i samhället har tydliggjorts men flera studier visar på att problemet kvarstår. Denna studie har som mål att undersöka arbetet mot svinn och lyfta fram rutiner samt utvecklingsmöjligheter utifrån en specifik livsmedelsbutiks dagliga arbete. Denna kvalitativa fallstudie är utformad genom ett antal semi-strukturerade intervjuer och dessa intervjuers respondenter representerar olika yrkesroller och nivåer i en livsmedelsbutik. I resultatet av dessa intervjuer visas det att många av grundtankarna är lika och att det finns färdiga rutiner för efterarbetet mot svinn. Det kom även fram att det finns många olika angreppspunkter för att komma åt problemet svinn. Ett flertal metoder för att komma åt svinnet, som användes av respondenterna, pressenteras därför i denna studie. En av dessa var arbetet kring beställningar med klar betoning på att man måste vara väldigt medveten och noggrann vid val av beställningar. Under kartläggningen av utvecklingsmöjligheter kunde uppfattningarna hos respondenterna, till viss del, skilja sig då de hade bildat olika uppfattningar kring vilka angreppspunkter man kunde jobba vidare ifrån. Dessa tankar var ofta grundade utifrån de arbetsuppgifter och tidigare erfarenheter respondenterna hade. Utifrån studiens resultat kan man bland annat se ett behov att utveckla en gemensam arbetsplan för att kartlägga arbetsmetoder för att förebygga svinn i butikerna.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKostekonomprogram med inriktning mot ledarskapsv
dc.relation.ispartofseriesVT 2012sv
dc.subjectArbetsmetodersv
dc.subjectlivsmedelsbutiksv
dc.subjectrutinersv
dc.subjectSvinnsv
dc.titleSvinn i charkensv
dc.title.alternativeMedarbetares syn på orsaker, rutiner och möjlighetersv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record