Show simple item record

dc.contributor.authorBäckström, Jessica
dc.contributor.authorMalm, Matilda
dc.date.accessioned2012-10-23T13:53:54Z
dc.date.available2012-10-23T13:53:54Z
dc.date.issued2012-10-23
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/30703
dc.description.abstractUtifrån erfarenheter i arbetslivet samt verksamhetsförlagd utbildning har vi fått en översikt över arbetssituationen i mottagningskök och hur de optimala förhållandena i måltidsverksamheten styrs för medarbetarna. Kandidatuppsatsens syfte är att undersöka hur anställda i mottagningskök på förskolor upplever sin arbetssituation. På grund av ekonomiska och andra styrande faktorer i kommuner väljer man för det mesta att tillämpa mottagningskök på förskolor då det anses vara mer lönsamt. Än idag är det svagt undersökt om mottagningskök är det mest optimala för en medarbetare att kunna känna arbetstillfredsställde. I studien har en kvalitativ intervjuundersökning utförts med ekonomibiträden i mottagningskök, vi har också samtalat med områdeschefen och enhetschefen i kommunen. Studien indikerar att det viktigaste är att få personalen att påverka sitt arbete, känna trivsel och vara delaktig i sitt arbete. Avståndet till arbetet var av betydelse, lönen och även arbetstiderna hade effekt. Ansvar hade respondenterna delade meningar om och viss personal ville ha mer ansvar än andra när det gällde att tillaga mat. Ansvar över ekonomi i köket och bra stöttning från chefen för att ha möjlighet till att ta det ekonomiska ansvaret var även betydelsefullt. Utveckling i arbetet var inte av stor betydelse för respondenterna och man förväntade sig inte en framtid i yrket. Respondenterna ville ha mer frihet till inköp på mottagningsköken och ansåg att det var styrt och möjlighet till påverkan saknades. För framtida forskning och relevans för mottagningsköken behövs en grundläggande studie för att se över och sammanställa för förbättring, inte enbart de ekonomiska aspekterna utan även medarbetarnas arbetsförhållanden.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKostekonomprogram med inriktning mot ledarskapsv
dc.relation.ispartofseriesVT 2012sv
dc.subjectArbetsmotivationsv
dc.subjectekonomibiträdesv
dc.subjecttrivselsv
dc.titleArbetstillfredsställelse i mottagningskök på förskolorsv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record