Show simple item record

dc.date.accessioned2013-01-16T07:15:57Z
dc.date.available2013-01-16T07:15:57Z
dc.date.issued2012-05-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/31967
dc.subjectArtistic researchsv
dc.subjectexhibitionsv
dc.subjectcity planningsv
dc.subjectcity developmentsv
dc.subjectsocial imaginarysv
dc.titleCanvassing / VIdeobutikensv
dc.type.svepartistic work
dc.contributor.creatorBenesch, Henric
dc.contributor.creatorCorkhill, Emma
art.typeOfWorkDel i Utställningsv
art.relation.publishedInGalleri Konstepidemin, Göteborgsv
art.description.workIncludedFoto: Videobutiken / Canvassing 1sv
art.description.workIncludedFoto: Videobutiken / Canvassing 2
art.description.workIncludedFoto; Videobutiken / Canvassing 3
art.description.projectSå här beskrivs utställningen i Pressreleasen “CANVASSING 
Utställning på Konstepidemin, Göteborg 12 maj - 3 juni Öppet: tis–tors 12–17, fre–sön 12–16.
Sammanställd av Kalle Brolin och Kristina Müntzing 
Medverkande: Malin Bogholt, Daniel Grizelj, Maria Draghici, Anders T Carlsson, Emma Corkhill, Henric Benesch, Sören Thilo Funder
Bildkonstnärer ställs ut tillsammans med forskare som studerar stadsutveckling genom medborgardialog. Konstverk visas tillsammans med fallstudier på specifika medborgarinitiativ i Backa, Biskopsgården och Bergsjön.
Maria Draghicis och Anders T Carlssons dialogbord för odlingslotter i Bergsjön visas tillsammans med Malin Bogholts skulpturer. Emma Corkhills och Henric Beneschs forskningsprojekt om framtidsbilder av Backa visas tillsammans med Daniel Grizeljs foton av abstraherade huskroppar. Kristina Müntzings sammanflätade collagekartor visas med Sören Thilo Funders surrealistiska teckning av en presskonferens med 60-talets Black Panther Party och ett ljudreportage om Pantrarna i Biskopsgården av Kalle Brolin. Vad kan vi säga om människors möjlighet att påverka och förändra sin egen och andras situation, och sin omgivning, utifrån vad vi sett och förstått och lärt oss i våra respektive arbeten? Vi försöker ställa konstverk bredvid dokumentation för att testa dem som språk och uttrycksmedel.

Vi hade velat föreställa oss en gemensam rörelse där allt ingår: konst, socialt arbete, medborgarinitiativ och forskning. Vi vill att konst ska kunna betyda något i socialt arbete. Vi ser forskare engagera sig i sina studieobjekts liv och framtid. Vi tror att konst kan kommunicera och bildsätta för ett medborgarinitiativ. Finns det olika exempel ni sett, upplevt, varit med om, på hur dessa olika fält - konst, forskning, socialt arbete och medborgar-initiativ - har kunnat samverka mot något gemensamt mål, eller med någon gemensam metod? Vi vill kunna se runtom oss i Göteborg att saker hör ihop och påverkar varandra och att det kanske finns gemensamma önskvärda mål, en geografisk dimension: saker vi sett i områden där vi jobbat eller levt eller vistats, som binder dem samman.

// Kalle Brolin och Kristina Müntzing 
Med stöd av Göteborgs stad”sv
art.description.summaryArbetet med Videobutiken (se https://gupea.ub.gu.se/handle/2077/28345) ställdes ut på en samlingsutställning Canvassing kurerad av Kalle Brolin och Kristina Muntzig. Ifråga om Videobutiken visades en rad, bilder, utsnitt, texter och citat vilka tillsammans utgjorde en form av porträtt av arbetet i stort, i form av färgutskrifter i A4-format vilka satt fritt nålade på en gemensam vägg. Bredvid väggen stod ett bord med en stol där en “karta” över “väggen” var uppritad och där det var möjligt att läsa sig till källor och ursprung för texter och bilder.sv


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record