• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Vanor och val kring kaffe

Vad dricker vi och var dricker vi det?

Abstract
Detta är en kandidatuppsats om våra vanor och val kring en av våra mest älskade drycker, kaffet. Vi dricker det varmt eller kallt, sötat eller osötat, med vänner eller ensamma, för att bli mer skärpta eller för att njuta av smaken. Vi dricker espresso, bryggkaffe, kokkaffe, presskaffe, perkolatorkaffe, kapselkaffe och pulverkaffe. Vissa av oss dricker kaffe flera gånger per dag och andrar ett par gånger i vecka, sällan eller aldrig. Vi dricker kaffe på café, hemma, hos vänner, på arbetet, när vi är på väg någonstans, på stranden och på restaurangen. Vi dricker kaffe överallt och vi älskar det. I denna uppsats har jag gjort en enkätundersökning för att titta lite närmare på relationerna mellan vad och var vi dricker oftast och vad vi skulle dricka om vi fick välja precis var och vad. Jag har tagit in aspekter som kön, ålder, sysselsättning och bostadsort. I Sverige konsumerar vi i genomsnitt 8 kilo kaffe per person och år. Den onekligen mest populära drycken är i min undersökning bryggkaffe. Efter bryggkaffet har espresson en stor popularitet, både i sin grundform och i olika blandningar. Min undersökning har bland annat visat att vi oftast dricker kaffe hemma eller på arbetsplatsen, men får vi välja är det café eller hemmet som gäller. Kaffe hos vänner tackar vi inte heller nej till. Oavsett vad vi väljer så är kaffet en viktig del i vår kultur. Tidigare århundradens kaffehuskultur går idag allt starkare mot en fikakultur, och vad är väl en fika utan en kopp kaffe?
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/33864
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
gupea_2077_33864_1.pdf (515.9Kb)
Date
2013-09-09
Author
Lahtinen, Hanna
Keywords
Kaffevanor
konsumtion
kaffetyper
Series/Report no.
Restaurangmanagerprogrammet
Vt 2013
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV