Visa enkel post

dc.contributor.authorGrönlund, Frida
dc.date.accessioned2014-03-10T08:18:37Z
dc.date.available2014-03-10T08:18:37Z
dc.date.issued2014-03-10
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/35363
dc.description.abstractStudien har genom en metodtriangulering kartlagt svenska turisters mat- och dryckeskonsumtion på Koh Lanta och undersökt hur dessa kan påverka den lokala ekonomin med koppling till hållbar turism. Vidare har turisternas motivering till varför de konsumerar mat och dryck på olika platser samt deras medvetenhet om hållbar turism studerats. Syftet är att skapa en ökad förståelse för svenska turisters mat- och dryckeskonsumtion och undersöka hur medvetna de är om sin egen påverkan på destinationen Koh Lanta. Studien har i ett slutskede kommit fram till ett antal slutsatser. Bland annat har det konstaterats att svenska turister på Koh Lanta till större delen väljer att äta utanför hotellet de bor på, men att ju dyrare boendekostnad per person, desto oftare tenderar turisterna att äta på hotellrestaurangen. En annan slutsats är att medvetenheten om hållbar turism hos svenska turister är relativt hög, men att detta sällan präglar turisternas val och beteende. Det har även utarbetats rekommendationer till hur mat- och dryckeskonsumtionen på Koh Lanta kan utvecklas mot att bli mer hållbar.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKandidatuppsats i kulturgeografisv
dc.relation.ispartofseries2014:4sv
dc.subjectHållbar turism, pro-poor tourism, effekter av turismutveckling, ekonomiska läckage, Koh Lantasv
dc.titleVar äter semestrande svenskar och varför? – En studie om svenska turisters mat- och dryckeskonsumtion på ön Koh Lantasv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg / Department of Economy and Societyeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet / Institutionen för ekonomi och samhälleswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post