Visa enkel post

dc.contributor.authorSamuelsson, Linda
dc.contributor.authorWestblom, Joakim
dc.date.accessioned2014-06-25T08:52:25Z
dc.date.available2014-06-25T08:52:25Z
dc.date.issued2014-06-25
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/36122
dc.description.abstractFolk blir mer och mer medvetna om den påverkan som bekämpningsmedel har både på människan och på miljön och väljer därför ekologiska alternativ i större utsträckning. Detta leder till att efterfrågan på ekologiska produkter stiger och antalet restauranger som väljer att erbjuda ekologiska produkter som vin ökar. Det innebär också att serveringspersonalens kunskapsnivåer om ekologiska viner och dess olika märkningar måste öka för att man skall kunna svara på gästers frågor. Syftet med studien är att jämföra två restaurangchefers inställning till ekologiska viner och vilka faktorer som påverkar restaurangernas val av vin, samt vilka faktorer restaurangcheferna tror påverkar gästens vinval. Genom en kvalitativ studie av semistrukturerade intervjuer med två restaurangchefer blev resultatet att ekologiska viner och konventionella viner i samma prisklass anses vara likvärdiga i smak och kvalité. De faktorer som påverkar restaurangens val av vin är personalens personliga inställning, gästens val samt det övergripande miljötänket restaurangerna har.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesRestaurangmanager programmetsv
dc.relation.ispartofseriesVT 14- 01sv
dc.subjectEkologisktsv
dc.subjectvinsv
dc.subjectrestaurangchefersv
dc.subjectorganic winesv
dc.title”Har man en chans att påverka ska man göra det”sv
dc.title.alternativeEn kvalitativ studie om ekologiska vinersv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post