dc.contributor.author | Eddelid, Sofia | |
dc.contributor.author | Heyman, Antonia | |
dc.date.accessioned | 2014-08-26T12:07:39Z | |
dc.date.available | 2014-08-26T12:07:39Z | |
dc.date.issued | 2014-08-26 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/36717 | |
dc.description.abstract | Titel/undertitel Få din middag hem till din dörr – eller var det bättre förr?
- En uppsats om kommunikation utan en fysisk butik, att nå ut i en hård
konkurrens på en ny marknad
Författare Sofia Eddelid & Antonia Heyman
Handledare Mathias Färdigh
Kurs Examensarbete i Medie- och kommunikationsvetenskap, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation, JMG
Termin Vårterminen 2014
Sidantal 64 sidor
Antal ord 20 242
Syfte Syftet är att undersöka kommunikationsstrategier från E-handelsföretag
inom livsmedelbranschen. Vi vill undersöka hur företag upplever kommunikationsprocessens förändring under tid samt hur de etablerar sitt varumärke och kommunicerar utåt.
Metod Kvalitativ metod. Sju stycken respondentintervjuer med E-handelsföretag inom handel med livsmedel.
Material Sju intervjuer med E-handelsföretag inom livsmedelsbranschen:
Gastrofy, Felix Bengtssson
Friska av mat, Mats Lindgr
Middagsfrid, Kristina Theander
Delikatessboxen, Johanna Bergqvist
Pappas matkasse, Roger Blombäck
Bra mat hemma, Karin Edner
Gi-boxen, Ola Lauritzson
Huvudresultat Genom de intervjuer vi gjort och denna studie har vi funnit att Ehandelsföretag anpassar sin kommunikation utefter det faktum att de inte har någon fysisk butik. De mer nya företagen har en tydligare kommunikationsstrategi inför framtiden, än vad övriga har. Den främsta kommunikationsformen som används är de sociala medierna, med främst
Facebook och Instagram i fokus. Majoriteten av företagen hade inte en tydlig målgrupp vid start utan denna har utvecklats över tid. Vidare har de dock anpassat sig kommunikativt till mediesamhällets förändring. | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.relation.ispartofseries | Examensarbete | sv |
dc.relation.ispartofseries | C901 | sv |
dc.title | Få din middag hem till din dörr – eller var det bättre förr? - En uppsats om kommunikation utan en fysisk butik, att nå ut i en hård konkurrens på en ny marknad | sv |
dc.type | Text | |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | |
dc.type.uppsok | M2 | |
dc.contributor.department | Göteborgs universitet/Institutionen för journalistik, medier och kommunikation | swe |
dc.contributor.department | Göteborg University/Department of Journalism, Media and Communication | eng |
dc.type.degree | Student essay | |