Maximera hållbarhet – Att implementera hållbarhetsstrategier i företag – En fallstudie om Max Hamburgare och deras väg mot hållbarhet
Abstract
Syftet med detta arbete är att se hur Max Hamburgerrestauranger AB har anpassat sig till
nya interna och externa krav på hållbarhet. Vi vill belysa de faktorer som har varit
väsentliga för utformning och implementering av Max hållbarhetsstrategi och lyfta fram de
interna effekter det har fått på företaget.
Vi har genomfört en kvalitativ fallstudie där empiri huvudsakligen har insamlats med hjälp
av semistrukturerade intervjuer av personal hos Max.
Resultatet visar att ledarskapet hos Max har en stor betydelse för deras hållbarhetsarbete.
Även starka värderingar har en central roll och genomsyrar hela Max organisation, vilket
har skapat en unik kultur som präglas av hållbarhet, innovation och långsiktighet.
Kommunikation spelar likaså en viktig roll för Max tillväxt, både internt och externt.
Kommunikationen bidrar till att ge Max god image och attraktionskraft utåt samtidigt som
den skapar tydlig riktning för medarbetarna.
Baserat på resultatet och den teoretiska referensramen har vi identifierat fem faktorer som
har varit väsentliga för Max framgång inom hållbarhetsarbete. De är ledarskap,
värderingar, kommunikation, strategi och långsiktighet. Genom att arbeta med dessa
faktorer har Max lyckats implementera hållbarhet i verksamheten på ett framgångsrikt sätt.
Det leder till interna effekter i form av stark företagskultur, stolthet och gemenskap hos
personal, högre effektivitet och hög ekonomisk lönsamhet
Degree
Student essay
View/ Open
Date
2017-08-30Author
Forssell, Linnea
Griffiths, Robin
Keywords
Hållbarhet, CSR, strategi, restaurang, Max hamburgare,hållbarhetsimplementering, ledarskap, vegetariskt
Series/Report no.
Environmental Management/Uthålligt företagande
16/17:9
Language
swe