Show simple item record

dc.contributor.authorRöding, Anna
dc.contributor.authorSokolina, Marina
dc.date.accessioned2020-02-13T10:04:34Z
dc.date.available2020-02-13T10:04:34Z
dc.date.issued2020-02-13
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/63342
dc.descriptionKandidatuppsats 15 hp Program: Kostekonomi med inriktning mot ledarskap Vt 2019 Handledare: Anna Post Examinator: Cecilia Magnusson Sporresv
dc.description.abstractSkollunchen kan var en av de viktigaste måltider för en elev, dock är det flera som väljer att inte äta i skolrestaurangen på grund av olika anledningar. Tidigare studier påpekar att eleven vill kunna påverka och vara delaktiga i måltidsskapandet men att de får ingen möjlighet till att delta. Problemet är att elever och måltidspersonal har en svag kommunikation mellan varandra och att det behövs etableras kanaler där de kan mötas. Syftet med studien är att studera gymnasieelevers inställning till skolmaten och utforska om sociala medier kan användas för att kommunicera skolmåltiden och få den mer integrerad i gymnasieskolan. Studien utgår från ett elevperspektiv. En enkätstudie genomfördes med 129 gymnasieelever från olika gymnasieskolor i Sverige. Studien innefattar även en kvantiativ innehållsanalys av tre olika gymnasieskolor i Sverige och deras aktivitet kring skolmåltiden på sociala medier. Innehållsanalysen visar att gymnasieskolornas aktivitet kring skolmåltiden på sociala medier är nästintill obefintlig idag. Studien visar att eleverna vill vara delaktiga och kunna påverka skolmåltiden, de förespråkar Instagram som det verktyget för att uppnå detta ändamålet.sv
dc.language.isoswesv
dc.subjectGymnasieeleversv
dc.subjectSkolmåltidersv
dc.subjectSociala mediersv
dc.subjectKommunikationsv
dc.subjectIntegreradsv
dc.titleSkolmåltider på sociala medier?sv
dc.title.alternative- En studie utifrån ett elevperspektivsv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record