dc.contributor.author | Fujita Friedrich, Yuriko | |
dc.date.accessioned | 2020-08-05T11:51:29Z | |
dc.date.available | 2020-08-05T11:51:29Z | |
dc.date.issued | 2020-08-05 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/65994 | |
dc.description | Kandidatuppsats 15 hp Program:Kostekonomi med inriktning mot ledarskap
Nivå:Grundnivå
Handledare:Cecilia Magnusson Sporre
Examinator:Anna Post
Antal sidor:47 (inklusive bilagor)
Termin/år:VT2020 | sv |
dc.description.abstract | Cirka en tredjedel av maten i världen idag slängs som matsvinn och detta anses som en stor problematik inom hållbar utveckling. I slutet på 2019 kom ut remissen med de reviderade råden om måltider på sjukhus. I remissen läggs det särskilt tonvikt på personcentrerade måltider samt miljö och hållbarhet. Syftet med studien är att undersöka orsaker till tallrikssvinn samt att belysa faktorer som kan leda till mer hållbara och personcentrerade sjukhusmåltider. En kvalitativ fallstudie i tre delar utfördes i tre steg för att undersöka aktuell måltidsmiljö på ett sjukhus. Studien utfördes genom att kartlägga tallrikssvinn, måltids- och vårdpersonalens arbetsinsatser och uppfattningar kring måltiden samt undersöka patientens upplevelse av måltiden utifrån aspekterna i måltidsmodellen FAMM. Ett av studiens viktigaste resultat var att en av orsakerna till förekomst av tallrikssvinnet var påverkan av patientens sjukdomstillstånd, en faktor som är svår att påverka. Samtliga patienter upplevde att maten var god och att helheten av sjukhusmåltiden var positivt, trots att vissa patienter inte orkade äta upp en komplett måltid. Både måltids- och vårdpersonaler var medvetna om matsvinnet och jobbade med en medveten arbetsinsats för att försöka minska matsvinnet. Ett annat väsentligt resultat var behovet av en flexibel funktion som en måltidvärd, en person som endast ansvarar för måltidsuppgifter på vårdavdelning. Den rollen kan bli en brygga mellan kök, vårdavdelningar och patient för att bidra till bättre måltidskvalitet och en bättre måltidsupplevelse hos patienter och skapa hållbara personcentrerade sjukhusmåltider. Genom att arbeta nära patienterna på vårdavdelningarna och ta reda på deras önskemål och måltidsupplevelse ökar möjligheterna för att implementera hållbara personcentrerade sjukhusmåltider. | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.subject | Den medvetna måltiden | sv |
dc.subject | FAMM | sv |
dc.subject | matsvinn | sv |
dc.subject | måltidsprocessen | sv |
dc.subject | tallrikssvinn | sv |
dc.title | Varför äts maten inte upp? | sv |
dc.title.alternative | En kvalitativ fallstudie om hur en mer hållbar och personcentrerad sjukhusmåltid kan skapas | sv |
dc.type | Text | |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | |
dc.type.uppsok | M2 | |
dc.contributor.department | University of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Science | eng |
dc.contributor.department | Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap | swe |
dc.type.degree | Student essay | |