Visas titlar 21-24 av 24

    • Hur är näringstillståndet hos äldre, som tar emot kommunal omsorg och vård? 

      Saletti, Anja (2004)
      Hur vanligt är felnäring? Förändras näringstillståndet om man får hemtjänst? Vem har ansvaret? Anja Saletti har i sin licentiatsavhandling Nutritional status in elderly receiving municipal services and care, (Uppsala ...
    • Matens betydelse vid demenssjukdom 

      Faxén Irving, Gerd (2004)
      Studier har visat att äldre med demenssjukdom väger mindre än äldre utan demenssjukdom. Viktminskning är vanligast hos dem, som drabbas av Alzheimer's sjukdom och den verkar öka med sjukdomens svårighetsgrad. Förmodligen ...
    • Att följa vikten - viktigt vid stroke 

      Jönsson, Ann-Cathrin (2008)
      Forskning har visat att viktnedgång efter stroke kan vara relaterat till sväljsvårigheter, depression, aspiration, att man äter mindre t.ex. på grund av nedsatt aptit, eller på grund av att man drabbats av andra problem i ...
    • Vad är god mat för äldre sjuka? Maten, måltiden och ätandet. 

      Rothenberg, Elisabet (2004)
      Mat är ett av de glädjeämnen i livet som vi först förvärvar och som sist lämnar oss. Maten skall engagera alla sinnen och utgöra en höjdpunkt på dagen värd att se fram emot. Behovet av föda innebär dock inte bara lust och ...