• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Skyddar fiskfett mot Alzheimers sjukdom

Sammanfattning
Det finns många skäl som talar för positiva effekter på tankefunktioner och minne genom ett högt fiskintag. Epidemiologiska och djurexperimentella studier antyder att regelbundet fiskintag eller hög tillförsel av dokosahexaensyra minskar risken för Alzheimers sjukdom respektive förbättrar minnesfunktioner. Inga framåtblickande studier över omega 3-fettsyrebehandling till patienter med etablerad Alzheimers sjukdom finns dock ännu. Nyligen har materialinsamlingen i en svensk sådan randomiserad placebokontrollerad studie OmegAD-studien) avslutats.
Utgivare
Medikament
URL:
http://hdl.handle.net/2077/18772
Samlingar
  • Tematiska rum
Datum
2005
Författare
Cederholm, Tommy
Publikationstyp
article, other scientific
Serie/rapportnr.
Tematiska rum
Näring och ätande
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV