Visa enkel post

dc.contributor.authorCederholm, Tommy
dc.date.accessioned2008-11-28T09:58:00Z
dc.date.available2008-11-28T09:58:00Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/18772
dc.description.abstractDet finns många skäl som talar för positiva effekter på tankefunktioner och minne genom ett högt fiskintag. Epidemiologiska och djurexperimentella studier antyder att regelbundet fiskintag eller hög tillförsel av dokosahexaensyra minskar risken för Alzheimers sjukdom respektive förbättrar minnesfunktioner. Inga framåtblickande studier över omega 3-fettsyrebehandling till patienter med etablerad Alzheimers sjukdom finns dock ännu. Nyligen har materialinsamlingen i en svensk sådan randomiserad placebokontrollerad studie OmegAD-studien) avslutats.en
dc.language.isosween
dc.publisherMedikamenten
dc.relation.ispartofseriesTematiska rumen
dc.relation.ispartofseriesNäring och ätandeen
dc.titleSkyddar fiskfett mot Alzheimers sjukdomen
dc.typeTexten
dc.type.sveparticle, other scientificen


Filer under denna titel

FilerStorlekFormatGranska

There are no files associated with this item.

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post