dc.contributor.author | Cederholm, Tommy | |
dc.date.accessioned | 2008-11-28T09:58:00Z | |
dc.date.available | 2008-11-28T09:58:00Z | |
dc.date.issued | 2005 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/18772 | |
dc.description.abstract | Det finns många skäl som talar för positiva effekter på tankefunktioner och minne genom ett högt fiskintag. Epidemiologiska och djurexperimentella studier antyder att regelbundet fiskintag eller hög tillförsel av dokosahexaensyra minskar risken för Alzheimers sjukdom respektive förbättrar minnesfunktioner. Inga framåtblickande studier över omega 3-fettsyrebehandling till patienter med etablerad Alzheimers sjukdom finns dock ännu. Nyligen har materialinsamlingen i en svensk sådan randomiserad placebokontrollerad studie OmegAD-studien) avslutats. | en |
dc.language.iso | swe | en |
dc.publisher | Medikament | en |
dc.relation.ispartofseries | Tematiska rum | en |
dc.relation.ispartofseries | Näring och ätande | en |
dc.title | Skyddar fiskfett mot Alzheimers sjukdom | en |
dc.type | Text | en |
dc.type.svep | article, other scientific | en |