Show simple item record

dc.contributor.authorBlomberg, Helena
dc.date.accessioned2008-11-28T10:08:21Z
dc.date.available2008-11-28T10:08:21Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/18774
dc.description.abstractAtt som äldre fortsätta med att leva enligt judisk mattradition är idag möjligt vid Stockholms Borgerskaps äldreboende. En kreativ omorganisation med stort engagemang av duktig personal skapade en enkel och fiffig lösning för kök och matsalar. Kosher betyder lämplig i bemärkelsen att födan är tillredd i enighet med de judiska matlagarna. Kostchef Helena Blomberg och personalen som arbetar vid Stockholms Borgerskaps kök och matsalar har studerat judisk tradition och mathållning för att förstå och kunna sätta sig in i de boendes behov och önskemål. Rent praktiskt innebar arbetet att personalen fick lära sig att tänka i rött och blått. Redskap och porslin delades in i rött och blått. Rött för köttig föda och blått för mjölkiga födoämnen. Tillagnings- och diskrutiner ändrades, även diskning sker i olika diskbaljor, röda och blå.en
dc.language.isosween
dc.relation.ispartofseriesTematiska rumen
dc.relation.ispartofseriesNäring och ätandeen
dc.titleStockholms Borgerskap lagar och serverar koshermat till äldreen
dc.typeTexten
dc.type.sveparticle, otheren


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record