• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • View Item
  •   Home
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Stockholms Borgerskap lagar och serverar koshermat till äldre

Abstract
Att som äldre fortsätta med att leva enligt judisk mattradition är idag möjligt vid Stockholms Borgerskaps äldreboende. En kreativ omorganisation med stort engagemang av duktig personal skapade en enkel och fiffig lösning för kök och matsalar. Kosher betyder lämplig i bemärkelsen att födan är tillredd i enighet med de judiska matlagarna. Kostchef Helena Blomberg och personalen som arbetar vid Stockholms Borgerskaps kök och matsalar har studerat judisk tradition och mathållning för att förstå och kunna sätta sig in i de boendes behov och önskemål. Rent praktiskt innebar arbetet att personalen fick lära sig att tänka i rött och blått. Redskap och porslin delades in i rött och blått. Rött för köttig föda och blått för mjölkiga födoämnen. Tillagnings- och diskrutiner ändrades, även diskning sker i olika diskbaljor, röda och blå.
URI
http://hdl.handle.net/2077/18774
Collections
  • Tematiska rum
View/Open
gupea_2077_18774_2.pdf (251Kb)
Date
2004
Author
Blomberg, Helena
Publication type
article, other
Series/Report no.
Tematiska rum
Näring och ätande
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV