• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • View Item
  •   Home
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Svårt att tugga och svälja - Konsistensanpassad mat

Abstract
De funktionella svårigheterna vid ätandet kan delas in i intagande av mat, sväljning och ork: * intagande av mat att hantera maten på tallriken, att föra maten till munnen och att samtidigt sitta ordentligt * sväljning öppna/stänga munnen, hantera maten i munnen och att svälja * ork ork att genomföra en hel måltid, äthastighet, mängd uppäten mat Förutom nämnda ätproblem finns det flera möjliga faktorer som kan påverka hur mycket man äter, till exempel nedsatt aptit, depression och måltidsmiljön. Personer med tugg- och /eller sväljsvårigheter kan oftast inte eller orkar inte äta tillräckligt stora portioner med mat. Därför är det viktigt att till den lilla portionen mat alltid använda sig av energitäta livsmedel. Det finns idag i handeln produkter som är tillfredsställer dessa behov.
URI
http://hdl.handle.net/2077/18782
Collections
  • Tematiska rum
View/Open
gupea_2077_18782_1.pdf (151Kb)
Date
2004
Author
Klasson, Wasty
Publication type
article, other scientific
Series/Report no.
Tematiska rum
Näring och ätande
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV