• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Gothenburg University Library / Göteborgs universitetsbibliotek
  • Vårdalinstitutet
  • Tematiska rum
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Svårt att tugga och svälja - Konsistensanpassad mat

Sammanfattning
De funktionella svårigheterna vid ätandet kan delas in i intagande av mat, sväljning och ork: * intagande av mat att hantera maten på tallriken, att föra maten till munnen och att samtidigt sitta ordentligt * sväljning öppna/stänga munnen, hantera maten i munnen och att svälja * ork ork att genomföra en hel måltid, äthastighet, mängd uppäten mat Förutom nämnda ätproblem finns det flera möjliga faktorer som kan påverka hur mycket man äter, till exempel nedsatt aptit, depression och måltidsmiljön. Personer med tugg- och /eller sväljsvårigheter kan oftast inte eller orkar inte äta tillräckligt stora portioner med mat. Därför är det viktigt att till den lilla portionen mat alltid använda sig av energitäta livsmedel. Det finns idag i handeln produkter som är tillfredsställer dessa behov.
URL:
http://hdl.handle.net/2077/18782
Samlingar
  • Tematiska rum
Fil(er)
gupea_2077_18782_1.pdf (151Kb)
Datum
2004
Författare
Klasson, Wasty
Publikationstyp
article, other scientific
Serie/rapportnr.
Tematiska rum
Näring och ätande
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV