• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kafékultur sett ur gästens synvinkel

Sammanfattning
Ett kafébesök är en informell social händelse och utgör en social paus i vardagen. Med dessa ord har Oddner (2003) klargjort för innebörden av ett kafébesök, eller? För att vara specifik är syftet med min studie att ta reda på hur gästen upplever ett kafébesök, samt ta reda på om det är någon skillnad på att besöka ett kafé under eftermiddag och kväll. Målet med undersökningen är att generera större kunskap om hur de fem måltidsaspekterna faktiskt utgör en viktig roll vad gäller gästens förväntningar och upplevelser. Ett flertal studier har visat på att olika faktorer påverkar och inverkar den enskilda individens sätt att tolka och uppleva en måltidssituation. Forskning som bland annat bedrivits på Örebro Universitet har såväl inspirerat mig som många andra att forska kring måltidens fem aspekter. Varför dessa aspekter faktiskt är betydelsefulla för hur gästen upplever en måltidssituation redogörs i denna studie. För att besvara problemområdet har jag både gjort observationer och intervjuer på fyra olika kaféer med respektive åtta olika respondenter. Studien visade att intervjurespondenterna insett att samtliga av de fem måltidsaspekter varit tvungna att mer eller mindre samverka med varandra, allt för att få ett tillfredsställt besök. Andra faktorer som också inverkade på måltidsupplevelsen var såväl synen, hörseln som lukten och smaken.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/24488
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_24488_1.pdf (216.1Kb)
Datum
2011-02-17
Författare
Alfaro Guzman, Amais
Nyckelord
Måltidens fem aspekter
kafé
gäster
Serie/rapportnr.
Restaurangmanager programmet 180 hp
2010
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV