Visa enkel post

dc.contributor.authorFransson, Magdalena
dc.contributor.authorJohansson, Maimo
dc.date.accessioned2011-02-24T12:12:57Z
dc.date.available2011-02-24T12:12:57Z
dc.date.issued2011-02-24
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/24674
dc.description.abstractDet finns rapporter om att elever dagligen hoppar över skollunchen. En del äter något annat istället andra äter inget alls. Syftet med undersökningen är att studera lunchvanorna hos elever i årskurs nio i Göteborgsområdet. En enkätundersökning genomfördes på totalt 148 elever från åtta olika klasser. Enkäterna kompletterades av två parintervjuer och en gruppintervju för att få utförligare information. Resultatet visade på att en klar majoritet av eleverna (90 %) åt skollunchen tre till fem gånger per vecka. Den vanligaste anledningen till att de åt var att det var hungriga medan den vanligaste anledningen till att de inte åt var att de inte tyckte om maten. Som stöd för resultatanalysen har elevernas fem grundkrav samt måltidens fem aspekter använts.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKost- och friskvårdsprogrammet 180 Hpsv
dc.relation.ispartofseries2009sv
dc.subjectskollunchsv
dc.subjectSverigesv
dc.subjectskolmatsalsv
dc.subjecteleversv
dc.subjecthögstadietsv
dc.subjectmatvanorsv
dc.subjectvalsv
dc.subjectmåltidens fem aspektersv
dc.titleSkolmaten – en het potatis?!sv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post