Show simple item record

dc.contributor.authorEklundh, Viktoria
dc.date.accessioned2011-02-24T12:28:06Z
dc.date.available2011-02-24T12:28:06Z
dc.date.issued2011-02-24
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/24680
dc.description.abstractInternet, är inte längre bara ett medium utan också en marknadsplats och en informationskanal. Ett av marknadsförarens verktyg är reklam och bra reklam ska innehålla så mycket kommunikation som möjligt. Marknadsförarna måste hänga med och lägga en allt större del av marknadsföringen i de digitala medierna som Internet. För att lyckas med reklam på Internet är det viktigt att göra något som ingen tidigare gjord och restaurangbranschen är inget undantag. Genom att utföra semistrukturerade intervjuer på fem restauranger med liknande storlek i centrala Göteborg undersökte jag hur restaurangerna marknadsför sig genom Internet och vilka strategier de använder idag. Alla restaurangernas strategier utgick från deras hemsidor på Internet. Hemsidan är den centrala informationsnoden för såväl information som reklam och dialog. Alla marknadsföringsresurserna har nästan helt flyttats från traditionella medier till Internet. Hemsidans utformning och kompetens är viktig. Genom Internet har restaurangerna skaffat nya vägar för marknadsföring, information och kommunikation samtidigt som nya marknader öppnat sig. Hemsidan har blivit en viktig bit i restaurangernas image och restaurangernas fönster mot omvärlden. Nya programvaror öppnar hela tiden upp nya möjligheter till dialog med och större kännedom om kunderna. De ger också restaurangerna möjligheten till riktad och selektiv reklam. I och med Internets fortsatta tillväxt och den ökade tillgängligheten genom nya medier och större kunskap hos befolkningen, är min uppfattning att dess centrala roll i restaurangernas kommunikationsstrategier kommer att befästas än mer i framtiden.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesRestaurangmanagerprogrammet, 180 högskolepoängsv
dc.relation.ispartofseries2009sv
dc.subjectmarknadsföringsstrategisv
dc.subjectrestaurangbranschsv
dc.subjectwebbkommunikationsv
dc.subjectreklamsv
dc.subjecthemsidasv
dc.titlewww-kommunikation - Hur restauranger marknadsför sig via Internetsv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record