dc.contributor.author | Karlsson, Sofia | |
dc.contributor.author | Svensson, Christina | |
dc.date.accessioned | 2011-03-02T14:29:15Z | |
dc.date.available | 2011-03-02T14:29:15Z | |
dc.date.issued | 2011-03-02 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/24795 | |
dc.description.abstract | Hushållningssällskapet är en stor organisation som arbetar med bland annat utbildningar om
mat och hälsa för företag. För att marknadsföra dessa tjänster skickar Hushållningssällskapet
ett elektroniskt nyhetsbrev till ett stort antal företag. Studien belyser detta nyhetsbrev.
En kvalitativ fallstudie valdes som metod för att göra det möjligt att studera nyhetsbrevet ur
flera olika perspektiv. För att få hög validitet gjordes en triangulering med tre metoder:
statistiksammanställning, telefonintervjuer samt kvalitativa intervjuer. En inbjudan att delta i
de kvalitativa intervjuerna gjordes men då svaren blev för få gjordes ett bekvämlighetsurval.
Till telefonintervjuerna gjordes ett slumpmässigt urval.
Statistiken visar att cirka 30 procent av mottagarna öppnar nyhetsbrevet och cirka 2 procent
går vidare och öppnar någon länk. Telefonintervjuerna visar att många mottagare inte känner
till att de får nyhetsbrevet. Några personer har läst det och några säger att de läst tidigare
nyhetsbrev men att de inte läst just det som vi frågar om. Det är endast någon enstaka som
uppger att de känner till eller är intresserade av Hushållningssällskapets tjänster.
De kvalitativa intervjuerna visade stor variation vad gäller uppfattning av nyhetsbrevet. De
artiklar som hade bilder och som väckte personligt intresse visade sig vara de som fångade
uppmärksamheten först men även de artiklar som är placerade högst upp i nyhetsbrevet. De
flesta tyckte att nyhetsbrevets form var tilltalande och att mängden information var lagom.
Studien visar att det finns stora utvecklingsmöjligheter för nyhetsbrevet. Inte bara innehållet
och utformningen påverkar, minst lika viktigt är att nå fram till rätt mottagare och vid rätt
tidpunkt. Det är också väsentligt att sätta upp tydliga målsättningar för nyhetsbrevet. | sv |
dc.language.iso | swe | sv |
dc.relation.ispartofseries | Kostekonomprogrammet, 180 hp | sv |
dc.relation.ispartofseries | 2008 | sv |
dc.subject | Hushållningssällskapet | sv |
dc.subject | e-postmarknadsföring | sv |
dc.subject | företagsutbildningar | sv |
dc.subject | mat | sv |
dc.subject | hälsa | sv |
dc.title | Intressanta e-nyheter? Väcker nyhetsbrev intresse för utbildningar om mat och hälsa? | sv |
dc.type | Text | |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | |
dc.type.uppsok | M2 | |
dc.contributor.department | University of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Science | eng |
dc.contributor.department | Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap | swe |
dc.type.degree | Student essay | |