• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Narkotika på krogen - 5 restaurangchefers uppfattning om förekomst och åtgärder

Sammanfattning
År 2007 redovisade Brottförebyggande rådet i en rapport att antalet narkotikarelaterade lagföringar har ökat under 2000-talet. Bland annat visade rapporten att antalet lagförda narkotikabrott som utgjordes av bruk hade ökat från 37 procent till 54 procent under perioden 1997 – 2006. År 2005 genomfördes en undersökning i Göteborgs krogvärld som visade att 77 procent av de anställda hade observerat gäster som varit påverkade av narkotika under den senaste sexmånadersperioden och 12 procent av de anställda berättade att de hade sett drogpåverkade gäster varje kväll. En liknande undersökning genomfördes år 2002 i Stockholm där det framkom att 82 procent av de medverkande hade sett narkotikapåverkade gäster under det senaste halvåret, 43 procent uppgav att de såg narkotikapåverkade gäster varje vecka. Vårt syfte med den här undersökningen var att studera hur 5 restaurangledare i en svensk storstad uppfattar narkotikasituationen på stadens krogar. Vi har utfört en kvalitativ intervjustudie med 5 ledare från olika restaurang och nattklubbsverksamheter. De fick svara på frågor om narkotikasituationen i stadens restaurangbransch och på den egna verksamheten, hur narkotikasituationen ser ut idag jämfört med för fem år sedan, vilka åtgärder som tas på den egna verksamheten och vilka som önskas i branschen samt hur de uppfattar deras ansvar. Resultat visade att alla ledarna trodde att narkotika var väl förekommande på stadens krogar. Man ansåg dock att förekomsten på den egna verksamheten var mycket liten, eller i vissa fall obefintlig. Åtgärderna som tas mot narkotika i de egna verksamheterna skiftade mellan de olika krogarna. Majoriteten av verksamheterna hade skickat personal på narkotikarelaterad utbildning.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/24800
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_24800_1.pdf (280.3Kb)
Datum
2011-03-02
Författare
El Hajjam, Skander
Jostelius, Christian
Nyckelord
Narkotika
Restaurang
Ledare
Serie/rapportnr.
Restaurangmanagerprogrammet
2008
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV