• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Utvärdering av ”Mat för små magar” - en föräldrautbildning om mat för småbarn

Abstract
I Uddevalla kommun får blivande föräldrar en utbildning ”Mat för små magar” som är en teoretisk och praktisk utbildning om hur man lagar egen barnmat. Kursen är ett stöd i den information som barnavårdscentralen tillhandahåller. Syftet med den här studien är att utvärdera kursen ”Mat för små magar” samt ta reda på om kursen uppfyller de framgångsfaktorer/mål som ingår i kommunens hälsoplan. Den här uppsatsen är en målrelaterad utvärdering på uppdrag av Hushållningssällskapet och Hälsopolitiska rådet i Uddevalla kommun. Fyra metoder används i studien. För att utvärdera kursen utfördes en observation och tidigare ifyllda enkäter sammanställdes. Dessutom genomfördes två fokusgrupper med deltagare som gick kursen för ett år sedan. För att få reda på annan information som har med kursen att göra utfördes nio telefonintervjuer med personalen på barnavårdscentralen och Öppna förskolan. Resultatet visar att deltagarna ansåg att de har haft en stor nytta av kursen att laga egen barnmat. I enkäten svarade 122 deltagare av 163 deltagare att de skulle förändra sina matvanor. Deltagarna ansåg att kursinnehållet var bra. Däremot upplevde vissa av dem att det var svårt att hänga med på föreläsningen av olika anledningar. Utbildningen ”Mat för små magar” har ett brett syfte som motsvarar kommunens uppställda mål. Personalen på BVC och Öppna förskolan anser att de har ett bra samarbete med varandra och att de kan stödja föräldrarna i kostfrågor för barnen.
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/24833
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
gupea_2077_24833_1.pdf (208.6Kb)
Date
2011-03-03
Author
Petersson, Therese
Wuollet, Marie
Keywords
barnmat
folkhälsa
utvärdering
föräldrar
Series/Report no.
Kostekonomprogrammet 120 p
2006
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV