• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Utvärdering av ”Mat för små magar” - en föräldrautbildning om mat för småbarn

Sammanfattning
I Uddevalla kommun får blivande föräldrar en utbildning ”Mat för små magar” som är en teoretisk och praktisk utbildning om hur man lagar egen barnmat. Kursen är ett stöd i den information som barnavårdscentralen tillhandahåller. Syftet med den här studien är att utvärdera kursen ”Mat för små magar” samt ta reda på om kursen uppfyller de framgångsfaktorer/mål som ingår i kommunens hälsoplan. Den här uppsatsen är en målrelaterad utvärdering på uppdrag av Hushållningssällskapet och Hälsopolitiska rådet i Uddevalla kommun. Fyra metoder används i studien. För att utvärdera kursen utfördes en observation och tidigare ifyllda enkäter sammanställdes. Dessutom genomfördes två fokusgrupper med deltagare som gick kursen för ett år sedan. För att få reda på annan information som har med kursen att göra utfördes nio telefonintervjuer med personalen på barnavårdscentralen och Öppna förskolan. Resultatet visar att deltagarna ansåg att de har haft en stor nytta av kursen att laga egen barnmat. I enkäten svarade 122 deltagare av 163 deltagare att de skulle förändra sina matvanor. Deltagarna ansåg att kursinnehållet var bra. Däremot upplevde vissa av dem att det var svårt att hänga med på föreläsningen av olika anledningar. Utbildningen ”Mat för små magar” har ett brett syfte som motsvarar kommunens uppställda mål. Personalen på BVC och Öppna förskolan anser att de har ett bra samarbete med varandra och att de kan stödja föräldrarna i kostfrågor för barnen.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/24833
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_24833_1.pdf (208.6Kb)
Datum
2011-03-03
Författare
Petersson, Therese
Wuollet, Marie
Nyckelord
barnmat
folkhälsa
utvärdering
föräldrar
Serie/rapportnr.
Kostekonomprogrammet 120 p
2006
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV