• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning, UFL, (-2010)
  • Kandidatuppsatser UFL(-2010)
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Utbildnings- och forskningsnämnden för lärarutbildning, UFL, (-2010)
  • Kandidatuppsatser UFL(-2010)
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Pedagogisk måltid i förskolan

Sammanfattning
Sammanfattning Studien gick ut på att analysera måltidssituationerna på två olika förskolor med olika förutsättningar. Vi ville veta ifall pedagogerna arbetade med så kallade pedagogiska måltider, som går ut på att pedagogerna äter tillsammans med barnen för att föregå med gott exempel och för att lättare kunna lära barnen om hur en bra måltid går till. Syftet med studien var då att se hur olika pedagoger arbetar med de pedagogiska måltiderna. Observation och intervju var våra tillvägagångssätt och därifrån hämtade vi vårt underlag till studien. De två förskolor vi besökt för att observera och intervjua ligger båda i Göteborgs kommun. De är olika på så sätt att det fanns en kock som lagade all mat på den ena förskolan medan den andra förskolan fick maten från storkök. Pedagogerna på de två förskolorna hade även inom arbetslagen lite olika sätt att arbeta med de pedagogiska måltiderna. Vissa pedagoger verkade mer engagerade än andra. Vi har under arbetets gång kommit fram till att kunskaper om kost och hälsa är viktigt att man har som pedagog eftersom det då blir lättare att vara en god förebild för barnen i måltidssituationerna. På de förskolor vi observerat verkade det vara naturligt för pedagogerna att prata med barnen om maten under måltiden. I de fall då pedagogerna samtalade med barnen handlade samtalet oftast om den mat som serverades.    
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/29940
Samlingar
  • Kandidatuppsatser UFL(-2010)
Fil(er)
gupea_2077_29940_1.pdf (157.9Kb)
Datum
2012
Författare
Gustafsson, Frida
Granat, Anneli
Nyckelord
Kunskap
kost
hälsa
måltidsituation
Språk
sv
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV