• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

”Ska vi ta en fika?”

Några kvinnor om vad som påverkar deras kaféupplevelse

Abstract
Att besöka ett kafé är en av svenskarnas favoritsysselsättning när det kommer till fritidsaktiviteter. Vi går på kafé för att socialisera med andra människor och för att äta något gott. Antalet kaféer har ökat de senaste åren och denna ökning ser ut att fortsätta i framtiden. I och med att kafémarknaden expanderar ökar även konkurrensen mellan kaféerna. Kvinnor i ålder 16-34 år utgör en stor del av de som besöker ett kafé på sin fritid, varvid det som kaféägare är intressant att veta hur en god kaféupplevelse kan främjas för dem. Syftet med studien var således att generera insikt i vad som påverkar kvinnors kaféupplevelse. Semistrukturerade intervjuer genomfördes med sex kvinnor i åldern 22-33 år, som alla tyckte om att gå på kafé. Intervjuerna visade att kaféets inredning och möblemang påverkade kaféupplevelsen. Personalens bemötande och andra gästers uppförande påverkade också, liksom vad som serverades. Personal som uppfattades göra sitt jobb och som höll ordning och reda på kaféet var viktigt. Sällskapet respondenterna hade med sig samt vilket humör de var på visade sig också påverka kaféupplevelsen, något som kaféer inte rår över. Närheten till kaféet visade sig vara en aspekt som kunde väga upp andra brister. Respondenterna gav i många avseenden liknande svar gällande vad som påverkar deras kaféupplevelse. Det fanns dock även olikheter, vilket kan kopplas till dem som personer och den livssituation de befinner sig i. Det togs ingen hänsyn till respondenternas olikheter i denna studie, varvid det kan vara av intresse i framtida studier.
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/33089
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
VT13-25.pdf (709.7Kb)
Date
2013-06-24
Author
Magnusson, Carolina
Keywords
Kafé
kaféupplevelse
kvinnor
FAMM
måltidsupplevelse
Series/Report no.
Kostekonomprogrammet
Vt 2013
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV