• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

”Ska vi ta en fika?”

Några kvinnor om vad som påverkar deras kaféupplevelse

Sammanfattning
Att besöka ett kafé är en av svenskarnas favoritsysselsättning när det kommer till fritidsaktiviteter. Vi går på kafé för att socialisera med andra människor och för att äta något gott. Antalet kaféer har ökat de senaste åren och denna ökning ser ut att fortsätta i framtiden. I och med att kafémarknaden expanderar ökar även konkurrensen mellan kaféerna. Kvinnor i ålder 16-34 år utgör en stor del av de som besöker ett kafé på sin fritid, varvid det som kaféägare är intressant att veta hur en god kaféupplevelse kan främjas för dem. Syftet med studien var således att generera insikt i vad som påverkar kvinnors kaféupplevelse. Semistrukturerade intervjuer genomfördes med sex kvinnor i åldern 22-33 år, som alla tyckte om att gå på kafé. Intervjuerna visade att kaféets inredning och möblemang påverkade kaféupplevelsen. Personalens bemötande och andra gästers uppförande påverkade också, liksom vad som serverades. Personal som uppfattades göra sitt jobb och som höll ordning och reda på kaféet var viktigt. Sällskapet respondenterna hade med sig samt vilket humör de var på visade sig också påverka kaféupplevelsen, något som kaféer inte rår över. Närheten till kaféet visade sig vara en aspekt som kunde väga upp andra brister. Respondenterna gav i många avseenden liknande svar gällande vad som påverkar deras kaféupplevelse. Det fanns dock även olikheter, vilket kan kopplas till dem som personer och den livssituation de befinner sig i. Det togs ingen hänsyn till respondenternas olikheter i denna studie, varvid det kan vara av intresse i framtida studier.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/33089
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
VT13-25.pdf (709.7Kb)
Datum
2013-06-24
Författare
Magnusson, Carolina
Nyckelord
Kafé
kaféupplevelse
kvinnor
FAMM
måltidsupplevelse
Serie/rapportnr.
Kostekonomprogrammet
Vt 2013
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV