• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kolhydrater i fokus

En kvalitativ studie om hälsomedvetna personers uppfattningar

Sammanfattning
Lågkolhydratsdieter är ett samlingsnamn för flera olika dieter, som förespråkar ett reducerat kolhydratintag. Dessa dieter är ett omtalat ämne som det nu uppstått mycket åsikter och uppfattningar runt och som väckt starka känslor. Lågkolhydratsdieter avviker från de riktlinjer som Livsmedelsverket förespråkar, vilket har orsakat en viss förvirring hos individer med intresse och medvetenhet kring vikt- och träningsresultat. Vårt syfte med studien har varit att undersöka hälsomedvetna individers erfarenheter och uppfattningar runt kolhydrater och lågkolhydratsdieter, samt de källor som ligger till grund för deras uppfattningar. Studien har utförts med hjälp av en kvalitativ forskningsansats. Där åtta semistrukturerade intervjuer har legat till underlag för resultatet. Resultatet visade att respondenterna hade skilda erfarenheter och uppfattningar om lågkolhydratsdieter och kolhydrater. Däremot var dem överens om att kolhydrater är en viktig del i kosten och att den av olika orsaker behövs. Utifrån resultatet har vi dragit slutsatsen att kolhydrater behövs, men att den huvudsakliga kolhydratkällan inte måste bestå av pasta och ris, utan kan istället baseras på grönsaker och fullkornsprodukter.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/33689
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_33689_1.pdf (866.8Kb)
Datum
2013-08-20
Författare
Hammarström, Malin
Sjöbäck Sundqvist, Alexander
Nyckelord
kolhydrater
lågkolhydratsdiet
diet
kost
uppfattningar
Serie/rapportnr.
Kostekonomprogrammet med inriktning mot ledarskap
VT13
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV