Visa enkel post

dc.contributor.authorHedborg, Kristian
dc.date.accessioned2013-09-11T13:16:12Z
dc.date.available2013-09-11T13:16:12Z
dc.date.issued2013-09-11
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/33884
dc.description.abstractI tidigare studier framkommer det att intresset för lokal mat har ökat i Sverige och att restauranger har en viktig roll i att förmdela lokala mattraditioner. Syftet med denna studien är att undersöka samarbetet mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare. Metoden för studien är forskningsintervjuer som har gjorts med krögare och livsmedelsproducenter runtomkring Göteborg. Studien har en kvalitativ ansats och strävar efter kunskap om förutsättningarna för ett sådant samarbete. Informanterna har bland annat tillfrågats om hur samarbetet mellan livsmedelsproducenter och krögare ser ut. Det framkom att det många gånger är ett komplicerat samarbete eftersom båda parterna lever i oförutsägbara miljöer. En krögare kan exempelvis aldrig veta hur många gäster han kommer få eller en livsmedelsproducent när det kommer att regna. Detta gör det svårt att planera och tillgodose varandras behov. Problem som kan uppstå är att livsmedelsproducenten inte kan leverera tillräckligt mycket eller att krögaren behöver köpa mer än vad som sagts från första början.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesRestaurangmanagerprogrammetsv
dc.relation.ispartofseriesVt 2013sv
dc.subjectNärproduceratsv
dc.subjectSamarbetesv
dc.subjectAktörssamverkansv
dc.subjectKrögaresv
dc.subjectLokal livsmedelproducentsv
dc.titleSamarbete mellan lokala livsmedelsproducenter och krögaresv
dc.title.alternativeEn kvalitativ intervjustudiesv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post