• English
    • svenska
  • English 
    • English
    • svenska
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
  •   Home
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samarbete mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare

En kvalitativ intervjustudie

Abstract
I tidigare studier framkommer det att intresset för lokal mat har ökat i Sverige och att restauranger har en viktig roll i att förmdela lokala mattraditioner. Syftet med denna studien är att undersöka samarbetet mellan lokala livsmedelsproducenter och krögare. Metoden för studien är forskningsintervjuer som har gjorts med krögare och livsmedelsproducenter runtomkring Göteborg. Studien har en kvalitativ ansats och strävar efter kunskap om förutsättningarna för ett sådant samarbete. Informanterna har bland annat tillfrågats om hur samarbetet mellan livsmedelsproducenter och krögare ser ut. Det framkom att det många gånger är ett komplicerat samarbete eftersom båda parterna lever i oförutsägbara miljöer. En krögare kan exempelvis aldrig veta hur många gäster han kommer få eller en livsmedelsproducent när det kommer att regna. Detta gör det svårt att planera och tillgodose varandras behov. Problem som kan uppstå är att livsmedelsproducenten inte kan leverera tillräckligt mycket eller att krögaren behöver köpa mer än vad som sagts från första början.
Degree
Student essay
URI
http://hdl.handle.net/2077/33884
Collections
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
View/Open
gupea_2077_33884_1.pdf (521.4Kb)
Date
2013-09-11
Author
Hedborg, Kristian
Keywords
Närproducerat
Samarbete
Aktörssamverkan
Krögare
Lokal livsmedelproducent
Series/Report no.
Restaurangmanagerprogrammet
Vt 2013
Language
swe
Metadata
Show full item record

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV