• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Förutsättningar för agriturism i Emilia-Romagna

Sammanfattning
Agriturism är en relativt ny form av boende på lantgårdar, som är väldigt populärt i Italien. Det finns gårdar som öppnar sina dörrar för gäster med en rad olika aktiviteter. På en gård som bedriver agriturismo kan det finnas båda restaurang, boende, camping, zoo, ridning, matlagningsklasser, vinprovningar mm. Denna kvalitativa studie försöker skapa bättre förståelse för hur bonden/ägaren av en gård med agriturism bedriver sin verksamhet i regionen Emilia-Romagna (Italien). Fokus ligger på hur verksamheten bedrivs utifrån förutsättningarna, hållbarhetsfrågor och marknadsföring. Respondenterna är otroligt öppna i sina berättelser och pratar även om tvivelaktiga tillvägagångssätt som får verksamheterna att fungera i vardagen. Intervjuerna kompletteras med observationer på plats. I resultatet kommer det fram att myndigheterna ställer så många och höga krav att det i princip är omöjligt för en bonde att ha reda på allt. Dessutom hindrar staten en hållbar utveckling i landsbygden genom att kräva alltför komplicerade rutiner för tillverkning av egna matvaror. Förvånansvärt nog har de intervjuade företagen tillräckligt med gäster så att de klarar sig ekonomiskt trots att de ägnar sig väldigt lite åt marknadsföringen.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/36127
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
VT14-69.pdf (2.748Mb)
Datum
2014-06-25
Författare
Fiume, Erica
Nyckelord
agriturismo
fallstudie
hållbart jordbruk
Italien
lantgård
marknadsföring
Serie/rapportnr.
Restaurangmanager programmet
VT 14- 69
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV