• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Kostchefers coachande ledarroll

En kvalitativ studie inom offentlig måltidsservice

Sammanfattning
Coaching har blivit populärt i samhället och används idag allt mer inom ledarskap, men är fortfarande ett relativt outforskat område. Coaching är en kommunikationsteknik där aktivt lyssnande och kraftfulla frågor används. Det bygger på individutveckling, lärande och prestationsökning samt måluppfyllelse. Syftet med studien är att ta reda på kostchefers uppfattning om en coachande ledarskapsroll inom måltidsservice. Huruvida coaching används av kostchefer i den offentliga måltidsservicen är av intresse för vår kommande yrkesroll. Studien är kvalitativ och intervjuer har valts som metod för att personliga kontakter med respondenterna önskades. En kvalitativ studie går in på djupet och beskriver hur, vad och varför saker är som de är och tolkas utifrån dess sammanhang. I resultatet framkommer det att respondenterna anser sig ha ett coachandeledarskap men inte till 100 procent. Enlig respondenterna bygger det coachandeledarskapet på lyssna, stötta, delegera, peppa, feedback, nytänkande, problemlösning, eget ansvar, finnas där för medarbetaren, pusha och få medarbetaren att växa.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/36150
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_36150_1.pdf (881.6Kb)
Datum
2014-06-25
Författare
Eriksson, Stina
Forsebo, Kerstin
Nyckelord
Coaching
Kostchef
Ledarskap
Serie/rapportnr.
Kostekonomprogrammet
VT 14-71
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV