Visa enkel post

dc.contributor.authorEriksson, Stina
dc.contributor.authorForsebo, Kerstin
dc.date.accessioned2014-06-25T13:09:30Z
dc.date.available2014-06-25T13:09:30Z
dc.date.issued2014-06-25
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/36150
dc.description.abstractCoaching har blivit populärt i samhället och används idag allt mer inom ledarskap, men är fortfarande ett relativt outforskat område. Coaching är en kommunikationsteknik där aktivt lyssnande och kraftfulla frågor används. Det bygger på individutveckling, lärande och prestationsökning samt måluppfyllelse. Syftet med studien är att ta reda på kostchefers uppfattning om en coachande ledarskapsroll inom måltidsservice. Huruvida coaching används av kostchefer i den offentliga måltidsservicen är av intresse för vår kommande yrkesroll. Studien är kvalitativ och intervjuer har valts som metod för att personliga kontakter med respondenterna önskades. En kvalitativ studie går in på djupet och beskriver hur, vad och varför saker är som de är och tolkas utifrån dess sammanhang. I resultatet framkommer det att respondenterna anser sig ha ett coachandeledarskap men inte till 100 procent. Enlig respondenterna bygger det coachandeledarskapet på lyssna, stötta, delegera, peppa, feedback, nytänkande, problemlösning, eget ansvar, finnas där för medarbetaren, pusha och få medarbetaren att växa.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesKostekonomprogrammetsv
dc.relation.ispartofseriesVT 14-71sv
dc.subjectCoachingsv
dc.subjectKostchefsv
dc.subjectLedarskapsv
dc.titleKostchefers coachande ledarrollsv
dc.title.alternativeEn kvalitativ studie inom offentlig måltidsservicesv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post