• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Restaurangkoncept

Bidragande faktorer för fine dining koncept i Sverige

Sammanfattning
Med hänvisning till hur fine dining restauranger i Sverige idag läggs ned alternativt byter koncept föreföll det relevant att undersöka vilka betydelsefulla faktorer som avgör huruvida ett fine dining koncept blir konkurrenskraftigt. Med hänvisning till detta formulerades syftet att identifiera betydelsefulla faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt fine dining koncept. Med kvalitativ ansats och ett induktivt förhållningssätt har vi undersökt detta problem med hjälp av semistrukturerade intervjuer. Studien har under hela processen utgått från FAMMs fem aspekter, rummet, mötet, produkten, atmosfären samt styrsystemet och modellen har använts för att analysera insamlad empiri samt strukturera resultatet. Studien har påvisat flertalet faktorer som bidrar till ett konkurrenskraftigt fine dining koncept. De faktorer som har visat sig vara av störst betydelse är de faktorer som berör FAMMs aspekter mötet samt styrsystemet. Beträffande mötet har bemötandeprocessen haft stor betydelse för att skapa unicitet i fine dining konceptet. Gällande styrsystemet har vi påträffat att utbildad och kompetent personal är något som eftersöks samt att tydlighet är betydelsefullt i konceptets alla led. För att uppnå denna tydlighet krävs medvetenhet i de val som görs och att verksamheten håller sig till sin grundidé.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/36190
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_36190_1.pdf (756.1Kb)
Datum
2014-06-26
Författare
Fällgren, Jonatan
Karlsson, Josefin
Nordevik, Charlotta
Nyckelord
FAMM
Fine Dining
Koncept
FAMM, FiKonkurrenskraftighet
Serie/rapportnr.
Restaurangmanager programmet
VT 14-73
Språk
swe
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV