• English
    • svenska
  • svenska 
    • English
    • svenska
  • Logga in
Redigera dokument 
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
  •   Startsida
  • Student essays / Studentuppsatser
  • Department of Food and Nutrition, and Sport Science / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
  • Redigera dokument
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Spårbarhetsarbete i livsmedelsbranschen

Sammanfattning
Konsumenters matsäkerhet har blivit ett aktuellt ämne i samhället. Efter ett antal skandaler inom matsystemet har debatter om matsäkerhet och matfusk uppkommit. Skandaler som framkommit är bland annat livsmedel som inneburit en fara för konsumenter, eller vilselett konsumenter genom felaktiga påståenden om innehåll eller ursprung. I studien har vi definierat svårigheter och brister i spårbarhetsarbetet inom livsmedelsbranschen. Studien har svarat på frågeställningarna hur aktörer inom matsystemet upprättar spårbarheten inom sina livsmedelsföretag, hur deras arbete kring en risk ser ut och hur de ser på sitt eget spårbarhetsarbete. Studien har ett systemteoretisk förhållningsätt, där semistrukturerade intervjuer hölls med två kvalitetschefer inom producerande livsmedelsföretag samt två kvalitetschefer från grossister inom livsmedelsbranschen. Resultatet av datainsamlingen visar att livsmedelsföretagen kontinuerligt jobbar med spårbarhet men att de har olika rutiner och förhållningsätt för att säkerställa att deras livsmedelsprodukter är säkra att konsumera. Informanterna i studien påtalar också vikten av god kommunikation i hela matsystemet.
Examinationsnivå
Student essay
URL:
http://hdl.handle.net/2077/40070
Samlingar
  • Kandidatuppsatser / Institutionen för kost- och idrottsvetenskap
Fil(er)
gupea_2077_40070_1.pdf (666.3Kb)
Datum
2015-08-10
Författare
Grgic, Valentina
Nilsson, Linn
Nyckelord
Spårbarhet
livsmedelslagstiftningen
kvalitetledningssystem
Serie/rapportnr.
VT15-06
Metadata
Visa fullständig post

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV
 

 

Visa

VisaSamlingarI datumordningFörfattareTitlarNyckelordDenna samlingI datumordningFörfattareTitlarNyckelord

Mitt konto

Logga inRegistrera dig

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
gup@ub.gu.se | Teknisk hjälp
Theme by 
Atmire NV