GASTRONOMÍA E IDENTIDAD EN LA
Abstract
Ett folkslag identifieras med kulturen, där litteraturen och gastronomin är av betydande vikt. Därför är
målet med denna undersökning att analysera hur den mexikanska identiteten representeras genom mat
i litteraturen. För att göra denna undersökning, fokuserar jag på romanen Como agua para chocolate
(1998) av Laura Esquivel. Jag tillämpar den hermeneutiska metoden som hjälper mig att göra en
analytisk tolkning av olika aspekter som finns i texten, som exempelvis ingredienser, namn på
maträtter, köksredskap, populära uttryck, etc. Genom dessa aspekter anser jag att det finns en
representation av den kulinariska kulturella identiteten. För att bekräfta min hypotes baserar jag min
analys på flera begrepp relaterade till identitet och kulturen som finns inom det teoretiska systemet i
det här arbetet. När jag tillämpar dessa begrepp blir resultaten att den kulinariska kulturella identiteten
är representerad i Esquivels verket.
Degree
Student essay
View/ Open
Date
2015-10-20Author
Loyo Castillo, Trina
Keywords
spanska
Gastronomía mexicana
identidad cultural
México
mexicanidad
Laura Esquivel
Mexikansk gastronomi
gastronomisk identitet
Mexiko
mexikansk identitet
Series/Report no.
SPL kandidatuppsats i spanska
SPL 2015-070
Language
spa