Show simple item record

dc.contributor.authorÅström, Alexander
dc.contributor.authorPlatenik, Rasmus
dc.date.accessioned2016-05-09T11:33:19Z
dc.date.available2016-05-09T11:33:19Z
dc.date.issued2016-05-09
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/43383
dc.description.abstractUppsatsens syfte är att studera möjligheten för livsmedelsbutiker att utnyttja grönsaker och frukt med ett defekt utseende eller som måste konsumeras inom en snar framtid till försäljning istället för att slängas. Uppsatsen undersöker vidare om det finns intresse för en handel av denna sort samt om butikerna kan finna någon lönsamhet genom försäljningen. Utgångspunkten som används har varit med en induktiv ansats där vi med ett kvalitativt tillvägagångssätt kommit fram till uppsatsens resultat. Slutsatsen nämner att det är svårt att bedöma en direkt lönsamhet för butiken, dock argumenteras det att en indirekt lönsamhet kan uppnås. Det gäller att butiken som implementerar försäljningen är tydlig i sin marknadsföring och positionering för att nå ut till kundsegmentet. Uppsatsens resultat indikerar även att kunderna söker ett billigt och miljösmart sätt att konsumera.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesIndustriell och finansiell ekonomisv
dc.relation.ispartofseries15/16:11sv
dc.subjectLivsmedelsbutik, Matsvinn, Ful frukt och grönt, ICA Kvantum Lerum, Hemköp Vasagatan, Lönsamhet, Kannibalisering, Kundbaserad prissättning, Retail Management, Marknadsföring, Corporate Social Responsibilitysv
dc.titleMåste gammal frukt slängas? - En empirisk studie om livsmedelsbutikers förhållande till frukt och grönsakersv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Business Administrationeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record