Vi orkar inte äta upp. Elevers attityder om matsvinnets påverkan på miljön.
dc.contributor.author | Zenati, Izabella | sv |
dc.date.accessioned | 2017-03-22T10:33:04Z | |
dc.date.available | 2017-03-22T10:33:04Z | |
dc.date.issued | 2017 | sv |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/2077/52040 | |
dc.description.abstract | Klimathotet blir allt tydligare vilket kan ses av konsekvenserna på både land och hav. För att minska påfrestningarna på klimatet behöver det ske omfattande attityd- och beteendeförändringar hos konsumenterna, men man behöver också arbeta mer effektivt med lärande för hållbar utveckling i grundskolan. Syftet med studien är att undersöka elevers attityder till miljöpåverkan med fokus på matsvinn samt undersöka om de arbetar med matsvinn i hem- och konsumentkunskapsundervisningen. En kvantitativ metod med enkät som verktyg har använts i genomförandet av studien. Utifrån resultatet kunde inga generella slutsatser dras. I diskussionen med koppling till tidigare teori och forskning framkommer det dock att man bör fokusera på hushållen som en del i arbetet med att minska matsvinnet. Det framkommer också att skolan behöver arbeta med varierande undervisningsformer som motiverar och utvecklar elevernas kognitiva förmågor. | sv |
dc.language.iso | sv | sv |
dc.title | Vi orkar inte äta upp. Elevers attityder om matsvinnets påverkan på miljön. | sv |
dc.setspec.uppsok | SocialBehaviourLaw | sv |
dc.type.uppsok | M2 | sv |
dc.contributor.department | Institutionen för kost- och idrottsvetenskap | sv |
dc.type.degree | Student essay | sv |