Visa enkel post

dc.contributor.authorJosefsohn, Chantelle
dc.date.accessioned2017-09-04T06:27:29Z
dc.date.available2017-09-04T06:27:29Z
dc.date.issued2017-09-04
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/53566
dc.description.abstractUngdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. Syftet med denna studie var därför att utforska hur en utvald grupp ungdomar resonerar kring matvanor och matval gällande förändring, påverkan och vad de väljer att visa upp i ett forskningsprojekt. Semistrukturerade intervjuer användes som metod med deltagarnas egentagna fotografier som stimuli. Ungdomarna menade att deras höga konsumtion av sötsaker beror på att servicebutiker och snabbmatsrestauranger är det som finns i den omgivande miljön och att de blir frestade när de ser vänner köpa eller konsumera sötsaker. En intressant upptäckt var att när ungdomarna fotograferade sitt matintag så påverkades dels deras val av mat och dels deras medvetenhet kring de egna matvanorna. Fotograferingen fungerade således som en motivation till förändring.sv
dc.language.isoswesv
dc.relation.ispartofseriesVT16-A04sv
dc.subjectKvalitativ studiesv
dc.subjectmatvalsv
dc.subjectmatvanorsv
dc.subjectsocioekonomisk statussv
dc.subjectungdomarsv
dc.titleResonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk statussv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Food and Nutrition, and Sport Scienceeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapswe
dc.type.degreeStudent essay


Filer under denna titel

Thumbnail

Dokumentet tillhör följande samling(ar)

Visa enkel post