Show simple item record

dc.contributor.authorDahlgren, Sonja
dc.date.accessioned2020-06-15T10:29:05Z
dc.date.available2020-06-15T10:29:05Z
dc.date.issued2020-06-15
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/2077/64739
dc.description.abstractFör att undersöka om det fanns en bättre-än-andra effekt för hälsosamt ätande, samt om större kognitiv tillgänglighet förstärkte effekten, utfördes ett online experiment med mellangruppsdesign (N = 215). Deltagarna randomiserades till en av tre grupper - en kontrollgrupp och två experimentgrupper - som fick utföra minnesframtagningsuppgifter (relaterade till hälsosamt ätande) med olika svårighetsgrad. Hypoteserna var att en bättre-än-andra effekt skulle kunna observeras, samt att den skulle påverkas av kognitiv tillgänglighet, så att gruppen som fick den lättaste minnesframtagningsuppgiften skulle uppvisa störst bättre-än-andra effekt. Resultaten visade på en signifikant bättre-än-andra effekt för hälsosamt ätande, och indikerade att effekten påverkades av kognitiv tillgänglighet i den förväntade riktningen. Slutsatsen blev, utifrån diskussionen, att bättre-än-andra effekten kan vara en viktig mekanism för människors välmående.sv
dc.language.isoswesv
dc.titleMer hälsosam än de flesta: Bättre-än-andra effekten och hälsosamt ätandesv
dc.typeText
dc.setspec.uppsokSocialBehaviourLaw
dc.type.uppsokM2
dc.contributor.departmentUniversity of Gothenburg/Department of Psychologyeng
dc.contributor.departmentGöteborgs universitet/Institutionen för psykologiswe
dc.type.degreeStudent essay


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record